Dränering

Vi tycker att VINTERN är den BÄSTA tiden att göra HUSDÄRNERINGAR, då kylan får ev. fukt i grunden att torka ut effektivt och marken håller ihop vilket är tacksamt för bl.a. återställningen efter dräneringen är klar.

Vi erbjuder professionell och nogrannt utförd husdränering med branschens nya standard för källarvägg isolering, det absolut bästa isolerings materialet för nordiska klimat, XPS300 ”Källarskivan” 100mm, Till konkurrenskraftiga priser

– Vi erbjuder även fin återställning till förmånligt pris efter att vi har dränerat. Att dränera om huset såväl som att återställa marken som den var före är är Rotavdragsgillt. Bokar du din återställning för när dräneringen är klar så bjuder vi på stenlagd yta 35cm bred mellan hus och gräsmattan.

Finåterställningen gör vi tidigt på våren när tjälen i marken släppt.

Har ni funderingar eller går i tankarna att isolera och dränera huset så kommer jag gärna ut och kollar på plats för den bästa lösningen efter husets förutsättningar och era behov och sedan skicka en GRATIS offert.

Husgrund under marken behöver skyddas mot vatten t.ex. för att inte grunden ska bli fuktskadad eller plattan underminerad.

Varför välja oss?

  • Erfaret team av husdräneringsspecialister
  • Kvalitetsarbete och noggrannhet vid varje steg
  • Vi arbetar med senaste tekniken
  • Kundnöjdhet är vår främsta prioritet
  • Oberoende av materialsystems krav, vi skräddarsyr den bästa lösningen för erat hus
  • Möjlighet att förbereda marken för senare projekt som med fördel sammanbokas med återställningen

Vi erbjuder alltid Kostnadsfritt hembesök och offert 

Vi hjälper dig att skydda ditt hem och ge dig en trygg och torr miljö. 

När man dränerar är det av högsta vikt att det blir korrekt utfört, det får varken vara för mycket eller för lite lut. När man väl grävt upp runt huset för att skydda det mot fukt och leda bort vatten passar man på att isolera källarväggarna utifrån, en bra isolerad källare ger lägre uppvärmningskostnader och utan fukt närmast huset blir luften bättre. Är det ca 30 år sedan huset dränerades så kan det vara en bra ide att se över om det är dags att göra om den.

Vissa tänker då att dom kan göra det extremt nogranna arbetet under marken själva men risken finns då att något missas och systemet får en liten sårbarhet som växer till sig utan att märkas och efter några år behöver kanske hela huset rivas och inga försäkringar täcker upp.

Förr gjorde man det ofta igenom att måla väggen med tjära utifrån. Det gör väggen tät men fukten hålls kvar och lägger man något tätt emot kan det bli funktsskador på grunden,

För cirka 10 år sedan kom det ut en ny isoleringsskiva av XPS (extruderad styrencellplast) perfekt anpassad för källarväggar i nordiska klimat, den kallas “Källarskivan”. Med utmärkta egenskaper har Källarskivan av XPS satt en ny standard i branschen. 

Högre isoleringsvärde (lägre W/mK /lambdavärdet (λ)) som ger lägre värmekostnader. Den är tät, tålig och åldersbeständig så ni kan känna er trygga med att husgrunden blir skyddad mycket länge samtidigt som isoleringen låter väggen andas igenom skåror om den är fuktig så den behöver det, då hamnar även fukten i skårorna och rinner ut till dräneringssystemet sen vidare till t.ex. en stenkista.

Med hänsyn till markförhållanden och budget skapar vi en individuell plan för genomförandet av projektet.

Vi strävar alltid efter att vara transparenta och involvera dig i processen. Skulle något oväntat hända, som att vi upptäcker ett vikingafynd, är du den första som får veta. Tillsammans kan vi hitta den smidigaste lösningen för att fortsätta arbetet enligt plan.

Anlitar du proffs som oss för markarbeten som dränering gälller enligt lag alltid 10 års garantitid och då vi inte har några större jordbävningar i vårt land så vågar vi lova att det håller många gånger längre än det.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Offert

Fyll i underlaget nedan så återkommer vi med en kostnadsfri offert.